Na fb cdrollera rozwinęła nam się bardzo ciekawa dyskusja, http://www.facebook.com/cdroller
którą przenosimy również na forum.
A jakie jest Wasze zdanie ?
CDR
Na moje oko to wcale nie miał zamiaru zwojować maintstreamu - ale, że "Smells Like Teen Spirit" odniosło taki sukces, to wyboru zbyt wielkiego nie miał.
Ćpun, buntownik, skandalista jak najbardziej .. ale dopełniał to jako kompozytor, proste do grania, ale żeby ktoś na to wpadł ?!
revers
2012-01-10, 21:08
użytkownik
... tylko geniusz dokna mariażu prostoty i doskonałości w dziedzinie :)
Wszyscy patrzymy na dokonania Kurta - te muzyczne i pozamuzyczne - z perspektywy czasu. Część z nas mówi: ćpun, buntownik, skandalista... ale gdyby "Nevermind" nie odniosło takiego oszałamiającego sukcesu, to pewnie nawet większość z nas nie usłyszałaby o Nirvanie, a Cobain - być może - dalej by żył i nie był postrzegany poprzez uzależnienie od narkotyków. Przecież każdy wie, że muzycy stosują narkotyki i bardziej lub mniej się do tego przyznają. Nie ma sensu rozpatrywać muzyka jako człowieka, osobę prywatną, ale jako muzyka, kompozytora, wokalistę, etc.
Cobain dał nam kawał naprawdę dobrej muzy i niech tak zostanie!
Nirvany rzadko słucham, nie rozumiem szajby na punkcie tego zespołu, ale za wkład i twórczość szanuję. Poruszono temat narkomanii, ale ja nie znam muzyka który nie ćpa(ponoć Gene Simmons z Kiss'u, ale nie mam pewności) i każdy zespół, który osiągnie szczyt i na samo wspomnienie nazwy każdy coś tam kojarzy, dochodzi do momentu, kiedy media zaczynają się członkami niezwykle interesować, bo widzą, że ludzie chcą tego wiedzieć. I wychodzą na jaw różne rzeczy.
Poza tym, bycie skandalistą sprawi, że więcej będą o tobie mówić, spójrzmy na Ozzy'ego, który każdemu obeznanemu w temacie kojarzy się z odgryzaniem łbów gołębi u nietoperzy.
Tak w ogóle to co to za pytanie w temacie?
Był skandalistą? Był.
Był wokalistą? Był.
Nawet bardzo dobrym jeśli o mnie chodzi.
Kurt Cobain?
Jak czasami jego zdjęcie "wpadnie" mi w oczy,to widze bardzo fajnego kolesia.
Chociaż nigdy nie uśmiechniętego.
Ale musiał być w k............o głębokim dołku psychicznym,żaden tam skandalista.
To nie w jego stylu. Takie odnosze wrażenie
Szkoda
jassekp
2012-04-05, 18:12
użytkownik
Czy skandalista czy wokalista to dziś jest dobry czas na wspominki muzyczne z jego udziałem - dokładnie 18 lat temu odszedł...