szczegóły użytkownika Forum muzyczne   
Forum > Muzyka > Lista piosenek zakazanych

Muzyka

|    założyciel: administrator    |   

Lista piosenek zakazanych

z 2 
Zaloguj się, aby dołączyć do dyskusji
cdroller 2011-11-29, 11:30 administrator
Proszę wpisujcie wszystkie piosenki, których publiczne odtwarzanie powinno być zakazane. Maksymalnie 3 propozycje na wpis.
souldrinker 2011-11-29, 11:46 użytkownik
A czy to dobre, by czegoś zakazywać? ;) Ja osobiście gdybym mógł, zakazałbym puszczania większości popularnych utworów, a zwłaszcza "nowoczesnych coverów" starych przebojów - ale z drugiej strony, skoro poznajemy złe, doceniamy też to dobre, czyż nie? :)
cdroller 2011-11-29, 11:48 administrator
Moja trójka:
- Life is life - Opus One
- We are the champions - Queen
- Eye of the tiger - Survivor
cdroller 2011-11-29, 11:49 administrator
Musimy dbać o młodsze pokolenia i ich gust. Są piosenki, które trzeba koniecznie wysłać w kosmos....
souldrinker 2011-11-29, 11:55 użytkownik
Robercie, to dopisz jeszcze, czemu akurat te kawałki trzeba "wysłać w kosmos" - co Cię w nich tak bardzo denerwuje, nie podoba?

Mój typ: Rihanna "Umbrella" - irytuje mnie okrutnie, chyba każdy dźwięk w tym kawałku - a na okrągło był swego czasu puszczany w radio i tv... Ah, jak dobrze, że w internecie można jeszcze wybierać, co się chce oglądać/słuchać!
cdroller 2011-11-29, 12:10 administrator
Tak, częstotliwość odtwarzania ma też wpływ na to, ale to są przykłady typowego kiczu muzycznego podniesionego do rangi klasyków rocka. Wrrr
fajosz 2011-11-29, 12:46 użytkownik
Bezkonkurencyjnie na miejscu 1.

The Killers - Human
musicnonstop 2011-11-29, 14:15 użytkownik
Nie wiem czy odrobinę nie przesadzacie z tym wysyłaniem w kosmos, prawda jest taka że pewnie gdyby nie częsta i gęsta rotacja tych utworów w radiu potrafilibyście od czasu do czasu ich słuchać.

Też kiedyś nie znosiłem np. piosenki "Umbrella", po czasie stwierdzam jednak że jest to kawałek porządnego wspołczesnego popu. Bardziej mnie rażą utwory Lady Gagi już.

Dziwie się nieco Robercie że w trosce o gusta młodszych pokoleń chciałbyś ich pozbawić np. "We Are The Champions" :D To klasyka, dobry utwór, a to że przeraźliwie ograny przy byle uroczystościach i w radiu, no bywa, taki los niektórych hitów.

Tak naprawdę należałoby wysłac w kosmos niektóre stacje radiowe, a nie same utwory ;-)
hubgaw88 2011-11-29, 15:42 użytkownik
Tic Tac Toe - Mr Wichtig - niekwestionowane pierwsze miejsce.

Life is life - Opus One - przy okazji dziękuję Robercie za podanie nazwy zespołu bo jakoś nie miałem wcześniej ochoty i chęci tego sprawdzać :)

Enola Gay - też nie wiem kto to "śpiewał"
coffee666 2011-11-30, 23:22 użytkownik
Hubert Gawroński
2011-11-29 15:42:

Life is life - Opus One - przy okazji dziękuję Robercie za podanie nazwy zespołu bo jakoś nie miałem wcześniej ochoty i chęci tego sprawdzać :)

Orchestral Manoeuvres In The Dark (O.M.D.)
konto usunięte 2011-12-01, 08:39 użytkownik
Modern Talking - każdy utwór
hubgaw88 2011-12-01, 13:51 użytkownik
Mike Tyler
2011-11-30 23:22:
Hubert Gawroński
2011-11-29 15:42:

Orchestral Manoeuvres In The Dark (O.M.D.)

Dzięki Mike :) Zapisane w notesie z dopiskiem "bez kija nie podchodź" :)
souldrinker 2011-12-28, 00:11 użytkownik
Odświeżając temat - chętnie zakazałbym kawałka "Little Star" Madonny z płyty Ray of Light.
hobbitong 2011-12-28, 15:27 użytkownik
Crafle of Filth - Temptation. Wielu młodzików uważa to za "uuaa ZUO straszne tró kult norwegian black metal"... Drogie dzieci... Black Metal to Bathory, Burzum, Gorgoroth, Carpathian Forest, Immortal oraz im podobne. Jeżeli ktoś widzi różnicę pomiędzy prawdziwym black metalem, a blackmetalogotoczymś to niech sobie słucha, ale początkujący powinni najpierw znać różnicę.
Slipknot - Wait and Bleed. Spotkałem się już z wieloma opiniami jakoby ta piosenka była Death/Thrash Metalem... Haha... Największa bzdura jaką słyszałem.
Morbid Angel - Too Extreme! Cóż... Wielu fanów ciężkiej muzyki czekało na powtórkę z np. Altars of Madness a wyszło coś zupełnie innego... Szkoda, aby pierwszym albumem jaki usłyszą nowi fani Death Metalu był właśnie Illud Divinum Insanus... Szkoda, żeby po usłyszeniu tego utworu uważali Morbidów za jakiś żart.
foreveryoung 2012-01-01, 00:13 użytkownik
Nie lubię takich rzeczy czyli zakazywania czegokolwiek co ludziom sprawia frajde,a już na pewno muzyki.......chociaż jest coś co mnie w..............a
Jakieś zmiksowane stare kawałki. Jakiś czas temu słyszałem Janis Joplin i Scotta Mc Kenziego w tym stylu i trochę mnie trafiło.
A kilka dni odkryłem "nową" wersję "Merry Xmas" Slade.
I też mnie trafiło
I chyba tylko to wysłałbym w kosmos
z 2 
Zaloguj się, aby dołączyć do dyskusji

Aby mieć dostęp do tej części strony musisz się zalogować.
Hasło
Powtórz hasło
Polecający

Akceptuję regulamin serwisu

Logowanie
Login
Hasło
Zapamiętaj hasło | Nie pamiętasz hasła?
Twój Email
Przepisz tekst z obrazka
Ładowanie...